Nieuws

Voedingswaarde en 'Big 8'

zuivelschap banner web2

Analyse van voedingswaarden, de zogenaamde 'Big 8' stelt producenten van zuivelproducten in staat om aan de gestelde kwaliteits- en etiketteringseisen te voldoen. Qlip heeft de analyses beschikbaar, specifiek voor de productmatrix zuivel. Dit betreft onder andere de volgende parameters:

  • Totaal aan vetten
  • Verzadigd vet
  • Eiwit
  • Natrium (Zout)
  • Totaal aan suikers
  • Koolhydraten
  • Energie
  • Voedingsvezels

Analyse van voedingsstoffen is van belang voor de juiste voedingswaardevermelding op een verpakking. Daarnaast is het ook van belang voor een eventuele voedings- of gezondheidsclaim, zodat u zeker weet hoevéél er van de geclaimde voedingsstof in het product zit.

Betrouwbaar onderzoek van voedingsstoffen in zuivelproducten

Qlip staat voor betrouwbaar en gedegen onderzoek. Aan de hand van de analyseresultaten krijgt u goed inzicht in de samenstelling en voedingswaarde van het product. Op basis hiervan is vast te stellen of het product voldoet aan product specifieke eisen of dat aanpassingen nodig zijn.

Juiste voedingswaarde op etiket

Aan de hand van de verkregen analyseresultaten van voedingstoffen kunnen producten duidelijk en volledig geëtiketteerd worden conform de wettelijke voorschriften.

Vraagbaak voor etikettering

Naast de verplicht te vermelden voedingsstoffen worden vaak ook specifieke voedingsstoffen weergegeven op het etiket van zuivelproducten, bijvoorbeeld voor zuigelingenvoeding, sportvoeding of levensmiddelen met claims. Denk hierbij aan mineralen, vitaminen, specifieke vetzuren en eiwitten. Wij kunnen in veel gevallen deze specifieke voedingsstoffen analyseren. Wij gaan hierover graag in gesprek.

Het samenstellen van een etiket is aan vele regels gebonden, denk aan de benaming, lijst van ingrediënten, allergenenetikettering, lettergrootte etc.. Wij hebben de expertise in huis voor het samenstellen of controleren van de etiketten van producten.

Meer informatie of vragen over voedingswaarde, 'Big 8' en/of etikettering? Neemt u dan contact op met onze experts via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via +31 (0)88 7547199.