Nieuw wachtwoordbeleid Q-portal

In het kader van aanscherping van ons beleid rondom informatiebeveiliging is per 15 januari 2018 het wachtwoordbeleid voor Q-portal gewijzigd. Indien u voor 1 september a.s. geen nieuw wachtwoord heeft aangemaakt wordt u de eerste keer dat u op of na 1 september 2018 gevraagd een nieuw wachtwoord aan te maken. U kunt dan alleen in Q-portal terecht na het aanmaken van een nieuw wachtwoord.

Via het Q-portal inlogscherm kunt u dan een nieuw wachtwoord aanvragen via 'Wachtwoord vergeten'. Er wordt dan een mail gestuurd naar het desbetreffende email adres wat gekoppeld is aan uw account. Vervolgens kunt u uw wachtwoord opnieuw instellen. Indien u beschikt over meerdere accounts kunt u dit doen via uw gebruikersnaam.

Het nieuwe wachtwoordbeleid is als volgt:

  1. U dient een 'sterk' wachtwoord te hebben, daarom dient het nieuwe wachtwoord te voldoen aan de gestelde criteria.
    • minimaal 8 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 kleine letter, 1 cijfer en 1 leesteken
  2. Uw wachtwoord is opnieuw in te stellen door middel van een "wachtwoord reset link" die u per email ontvangt. Desbetreffende email wordt verstuurd naar het emailadres dat is gekoppeld aan uw account. Om uw nieuwe wachtwoord in te kunnen stellen dient u dus toegang te hebben tot deze email inbox.
  3. Uw wachtwoord verloopt elke 3 maanden. Als uw wachtwoord verloopt ontvangt u vooraf een melding om uw wachtwoord te wijzigen.
  4. U heeft straks de mogelijkheid om uw wachtwoord op elke willekeurig moment te wijzigen.
  5. Ook heeft u de mogelijkheid om in te loggen met uw email adres.
  6. Elke gebruiker heeft zijn eigen wachtwoord om in te loggen binnen Q-portal.

Het nieuwe beleid is erop gericht dat elke gebruiker een eigen inlogaccount heeft. Indien er meerdere personen gebruik maken van uw account met hetzelfde wachtwoord, willen wij u vriendelijk verzoeken om een nieuw account voor elke gebruiker aan te vragen. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met Qlip via 088-7547199 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..