FAQ

Is het mogelijk om drachtigheid van een koe te meten in haar melk?

Ja, het is mogelijk om in de melk van een individuele koe te bepalen of een koe drachtig is. Met het meten van melkeiwitten via onze nieuwe drachtigheidstest is al vanaf 35 dagen na inseminatie de dracht nauwkeurig te voorspellen.

Het is mogelijk om de dracht van een koe aan te tonen door bepaalde eiwitten te meten in de melk. De dracht is daardoor te voorspellen vanaf 35 dagen na insemineren. In samenwerking met veeverbeteringsorganisatie CRV biedt Qlip een drachtigheidstest aan via de melkproductieregistratie (MPR). Hierdoor kunt u gemakkelijker, sneller en betrouwbaar de dracht voorspellen en bent u in staat om beter uw veestapel te managen.

Arbeidsefficiency voor veehouder

Door de drachtigheid te testen via MPR melkmonsters hoeft u niet meer handmatig aan het voerhek uw dieren te controleren. U kunt eenvoudig zelf een monster nemen tijdens het melken en deze laten onderzoeken. Deze manier van werken kan u al snel veel arbeidsefficiency opleveren. >> Lees meer

Wilt u meer informatie? Neem contact op via 088 - 7547199 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees ook de andere vragen en antwoorden