Geachte Q-portal gebruiker,

Op dinsdagavond 11 december 2018 wordt de interteverbinding gewijzigd. Q-portal kan daardoor minder goed bereikbaar zijn.

Onze excuses voor het ongemak.

Qlip B.V.

 

1 DOC Qlip 20160706 0064 AB2Qlip en B&M zetten de samenwerking van het vervoer van melkmonsters voort. De goede wederzijdse relatie en structurele samenwerking is bevestigd middels een langjarige vervoersovereenkomst. B&M vervoert al bijna 15 jaar naar volle tevredenheid van Qlip tweemaal daags melkmonsters vanaf diverse zuivelverwerkingslocaties door heel Nederland en een deel van België naar het zuivellaboratorium van Qlip in Zutphen. Het gekoelde vervoer van jaarlijks ruim 2 miljoen tankmelkmonsters is een belangrijke schakel in het proces van uitbetaling en kwaliteitsbewaking van Nederlandse melk. De monsters worden genomen zodra de melktankauto bij de veehouder de melk ophaalt. De melkmonsters worden, op dezelfde dag van ontvangst, geanalyseerd op samenstelling en kwaliteit. Mede op basis van deze resultaten wordt de uitbetaling van melk door de zuivelonderneming aan de veehouder bepaald.

 

 

1807 Qlip JB QCM In het kader van de ontwikkeling van de industrieterreinen in Zutphen is het bidbook "Zutphen biedt kansen" uitgebracht. Hierin komen ook Zutphense ondernemers aan het woord, waaronder ook Jan Bobbink, directeur Qlip. 

"Qlip analyseert op grote schaal zuivelproducten. We zijn de laatste vijf jaar met veertig procent gegroeid en verhuizen binnenkort ook onze locatie in de Randstad naar Zutphen. Deze stad biedt ons de ruimte en een heel modern bedrijventerrein. Voordeel is dat je in deze regio nog makkelijk goede medewerkers kunt aantrekken, van lager tot universitair niveau. Zij vinden in het historische Zutphen en de prachtige omgeving alles om hun leven optimaal in te richten."

>> Lees meer of >> bekijk de video.

1809 MoU Yili QlipOp 12 september 2018 hebben Yili en Qlip de voorgenomen samenwerking bevestigd middels de ondertekening van een ‘Memorandum of Understanding’. De ondertekening vond plaats door de heer Zhang Jianqiu (Executive President of Yili Group) en de heer Jan Bobbink (CEO Qlip) tijdens de officiële opening van Yili Innovation Center in Europe Wageningen.

Voor Yili maakt de nauwe samenwerking met Qlip deel uit van de ‘Connect to Innovate’ -strategie om meer aansluiting te realiseren met kennis- en businesspartners in de internationale zuivelketen en innovatie te stimuleren. De samenwerking sluit aan bij Qlip’s groeistrategie en richt zich op het gebied van kwaliteitsborging en –verbetering van de melkveebedrijven en transport van Yili en voedselveiligheid van Yili’s zuivelproducten in China. Doel is om middels een integrale ketenbenadering van water, voer, diergezondheid, medicijngebruik, melkwinning , -opslag de melkkwaliteit verder te verbeteren. De combinatie van de Chinese en Nederlandse kwaliteitsstandaarden leidt tot de hoogst mogelijke zuivel kwaliteitsstandaard in China.

Yili

Yili Industrial Group Co. is opgericht in 1956 en heeft haar hoofdkantoor in Hohhot, de hoofdstad van de provincie Inner Mongolie. Yili is China’s grootste en snelst groeiende zuivelonderneming en staat op plaats 9 in de Global Dairy Top 20. Ze is de exclusieve hoofdsponsor van de Olympische Winterspelen in Beijing in 2022. Yili’s strategische focus ligt op verdere internationalisatie en innovatie. Het Yili Innovation Center Europe maakt onderdeel uit van het grootste zuivelbedrijf van Azië en is het eerste buitenlandse innovatiecentrum. Het doel is om de samenwerkingen op het gebied van innovatie met Europese bedrijven , universiteiten en onderzoeksinstituten op meerdere manieren uit te breiden.

- Persbericht -

Qlip is toegelaten als laboratorium voor de uitvoering van onderzoek in het kader van de bestrijding van IBR en BVD bij melkvee via tankmelkonderzoek. Het zuivellaboratorium heeft succesvol aangetoond te voldoen aan de toetsingscriteria van ZuivelNL en komt daarmee op de witte lijst van toegelaten laboratoria.

Melkveebedrijven dienen, afhankelijk van hun zuivelonderneming, sinds 1 april jl. deel te nemen aan een bestrijdingsprogramma (routes) voor IBR en BVD. Zuivelondernemingen hebben dat in hun leveringsvoorwaarden en/of kwaliteitsborgingsprogramma’s opgenomen.

Er zijn voor de melkveehouder verschillende routes naar een IBR en BVD-vrij bedrijf. Het BVD en IBR onderzoek in tankmelk van Qlip past in meerdere van deze routes. Na aanvraag kunnen de benodigde onderzoeken van de tankmelkroutes nu automatisch periodiek op een efficiënte wijze door Qlip uitgevoerd worden in het monster van de melkleverantie aan de zuivelonderneming.

Bestrijding IBR & BVD

Diergezondheid en –welzijn staan hoog op de agenda van de Nederlandse rundveesector. De virussen IBR en BVD berokkenen de Nederlandse veehouderij jaarlijks tientallen miljoenen euro’s schade. Door deze aandoeningen verder terug te dringen verbetert de diergezondheid en het -welzijn en zal het gebruik van antibiotica verder dalen. De verantwoordelijkheid voor het gecombineerd bestrijden van IBR en BVD ligt zowel bij de individuele veehouder als bij de gehele rundveesector. Het initiatief voor het gecombineerd bestrijden van IBR en BVD ligt bij LTO, NZO, ZuivelNL en SBK.

Meer informatie over de bestrijding van IBR en BVD? Zie:

www.ibrbvd.nl

www.zuivelnl.org/bestrijding-ibr-bvd-algemeen

www.zuivelnl.org/bestrijding-ibr-bvd-toelating-laboratoria

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Arjan Bom, Marketing en Communicatie manager | 088-7547000 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.