Nieuws

Yili Innovation Center Europe en Qlip bevestigen samenwerking

1809 MoU Yili QlipOp 12 september 2018 hebben Yili en Qlip de voorgenomen samenwerking bevestigd middels de ondertekening van een ‘Memorandum of Understanding’. De ondertekening vond plaats door de heer Zhang Jianqiu (Executive President of Yili Group) en de heer Jan Bobbink (CEO Qlip) tijdens de officiële opening van Yili Innovation Center in Europe Wageningen.

Voor Yili maakt de nauwe samenwerking met Qlip deel uit van de ‘Connect to Innovate’ -strategie om meer aansluiting te realiseren met kennis- en businesspartners in de internationale zuivelketen en innovatie te stimuleren. De samenwerking sluit aan bij Qlip’s groeistrategie en richt zich op het gebied van kwaliteitsborging en –verbetering van de melkveebedrijven en transport van Yili en voedselveiligheid van Yili’s zuivelproducten in China. Doel is om middels een integrale ketenbenadering van water, voer, diergezondheid, medicijngebruik, melkwinning , -opslag de melkkwaliteit verder te verbeteren. De combinatie van de Chinese en Nederlandse kwaliteitsstandaarden leidt tot de hoogst mogelijke zuivel kwaliteitsstandaard in China.

Yili

Yili Industrial Group Co. is opgericht in 1956 en heeft haar hoofdkantoor in Hohhot, de hoofdstad van de provincie Inner Mongolie. Yili is China’s grootste en snelst groeiende zuivelonderneming en staat op plaats 9 in de Global Dairy Top 20. Ze is de exclusieve hoofdsponsor van de Olympische Winterspelen in Beijing in 2022. Yili’s strategische focus ligt op verdere internationalisatie en innovatie. Het Yili Innovation Center Europe maakt onderdeel uit van het grootste zuivelbedrijf van Azië en is het eerste buitenlandse innovatiecentrum. Het doel is om de samenwerkingen op het gebied van innovatie met Europese bedrijven , universiteiten en onderzoeksinstituten op meerdere manieren uit te breiden.