Nieuws

Strategische samenwerking Stichting KOM en Qlip BV

- Persbericht -

StichtingKOMDe Stichting Kwaliteitszorg Onderhoud Melkinstallaties (KOM) en Qlip B.V. zijn per 1 november 2017 een strategische samenwerking aangegaan. Stichting KOM houdt zich bezig met het bewaken en verbeteren van de kwaliteit van de melkwinning, -bewaring en –registratie op het melkveebedrijf. Qlip B.V. staat en gaat voor kwaliteitsborging in de zuivelketen.

Samenwerking past binnen strategie

Volgens Jan Bobbink, directeur van Qlip, is de samenwerking een logische stap en past deze in de strategie van Qlip. “De melkinstallatie en de melkopslag op het melkveebedrijf zijn cruciale onderdelen bij het produceren van goede kwaliteit melk. Stichting KOM speelt een belangrijke rol in de onafhankelijke borging van de kwaliteit van alle aspecten op het gebied van melkwinning. De activiteiten van Qlip en Stichting KOM sluiten naadloos op elkaar aan en de samenwerking zal veel synergie brengen. Zo versterkt het onze dienstverlening op het gebied van audits, inspecties en certificering. Ook sluiten we met elkaar nog beter aan op de ontwikkeling van het gebruik van sensortechnologie om het productieproces op het melkveebedrijf beter te kunnen monitoren en te borgen. Beide organisaties behouden binnen de strategische samenwerking hun eigen identiteit en zelfstandigheid.”

Samenwerking brengt synergie voordelen

“Door de samenwerking kan Stichting KOM de kennis en kunde van de Qlip organisatie benutten. Door de ondersteuning op het gebied van ICT en innovatie zijn er voor ons nu veel meer mogelijkheden en kunnen we ons blijven ontwikkelen. Doordat we daarnaast gebruik kunnen maken van andere ondersteunende afdelingen van Qlip, kunnen we onze focus blijven richten op onze kernactiviteit. De aanwezige kennis, ervaring en expertise binnen beide organisaties zullen elkaars dienstverlening m.b.t. kwaliteitsborging in de zuivelketen versterken. Op deze wijze kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn. ” aldus Peter Huijsmans, directeur van de Stichting KOM.

Geborgde kwaliteit van melkwinning en -opslag

Stichting KOM is een dienstverlenende onafhankelijke organisatie die gericht is op het bewaken en verbeteren van de kwaliteit van melkwinning, -bewaring en -registratie op het melkveebedrijf. De taken bestaan o.a. uit het verzorgen van de registratie van meet- en adviesrapporten en de registratie en controle van ijkrapporten van melkmeters en melkmeetglazen. Ook wordt de jaarlijkse bijscholing van onderhoudsmonteurs verzorgt en controle en de afstelling uitgevoerd van de meetapparatuur welke gebruikt worden door de onderhoudsmonteurs. Aan de hand hiervan zijn ruim 500 onderhoudsmonteurs van verschillende leveranciers gecertificeerd. Ook wordt de specifieke aanwezige kennis en expertise benut in de ontwikkeling van standaard meetrapporten en -procedures. In totaal zijn 6 medewerkers in dienst. Eind november 2017 is Stichting KOM verhuisd van Dronten naar de locatie van Qlip in Zutphen.

Kwaliteitsborging in de zuivelketen

Qlip B.V. ondersteunt de agrofood sector, in het bijzonder de internationale zuivelketen, ter versterking van vooraanstaande marktposities door een toonaangevende, innovatieve, betrouwbare en betrokken partner te zijn. Haar kernactiviteiten zijn gericht op het gebied van voedselveiligheid, kwaliteit, samenstelling en verduurzaming. Qlip voert jaarlijks ruim 13.000 beoordelingen en audits uit voor de zuivelindustrie, melkvee- en rundveehouderij. In het zuivellaboratorium van Qlip in Zutphen worden jaarlijks 15 miljoen rauwe melkmonsters geanalyseerd en 500.000 microbiologische en chemische analyses uitgevoerd op zuivelproducten, zoals kaas, melkpoeders, zuivel-ingrediënten en zuigelingenvoeding. Bij Qlip BV werken 250 medewerkers in Leusden en Zutphen.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Mevrouw T. Staarman, directiesecretaresse | 088-7547000 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.qlip.nl