Nieuws

Qlip neemt Milk Competence Center over

Per 1 juli 2017 worden de diensten van DXC Milk Competence Center (MCC) overgenomen door Qlip B.V. in Zutphen. Qlip en MCC kennen al een jarenlange geschiedenis van intensieve samenwerking. Bijvoorbeeld rondom de uitwisseling van laboratoriumuitslagen van tankmelkmonsters en beoordelingsrapporten van melkveebedrijven via het Z-Net internet platform. De gebruikers van Z-net zijn een groot aantal zuivelondernemingen en de daarbij aangesloten melkveehouders.

Overname past binnen strategie

Volgens Jan Bobbink, directeur Qlip, is de overname een logische stap en past deze in de strategie van Qlip. “Qlip is in de basis al een data bedrijf. Binnen onze strategie voor de komende jaren ligt de focus o.a. op het meer en beter benutten van big data inclusief de bijbehorende technologie om zodoende nieuwe waardevolle management informatie rondom kwaliteitsborging te ontsluiten en te ontwikkelen voor zuivelondernemingen en melkveehouders. De activiteiten van MCC, zoals informatievoorziening aangaande melkleveranties, melkkwaliteit/-samenstelling en de melkgeldadministratie sluiten hierbij één op één aan. De ICT- systemen en de medewerkers van MCC zijn van grote toegevoegde waarde voor de activiteiten van het uitbetalingslaboratorium en voor de audits, inspecties en certificering die Qlip dagelijks uitvoert.”

Door de overname wordt ook meer kennis op het gebied van informatietechnologie in huis gehaald om zelfstandig of in samenwerking met klanten en kennispartners zaken verder te ontwikkelen. Hiermee creëert Qlip ook een goede aansluiting op digitale ontwikkelingen en innovaties zoals Smart Dairy Farming en on-site lab technologie.

De MCC medewerkers komen per 1 juli in dienst van Qlip. De ICT afdeling wordt hiermee flink uitgebreid en de verschillende kennisgebieden vullen elkaar goed aan. Voor de klanten van MCC wordt de huidige dienstverlening onveranderd voortgezet.

Kwaliteitsborging in de zuivelketen

Qlip B.V. ondersteunt de agrofood sector, in het bijzonder de internationale zuivelketen, ter versterking van vooraanstaande marktposities door een toonaangevende, innovatieve, betrouwbare en betrokken partner te zijn. Haar kernactiviteiten zijn gericht op het gebied van voedselveiligheid, kwaliteit, samenstelling en verduurzaming. Qlip voert jaarlijks ruim 13.000 beoordelingen en audits uit voor de zuivelindustrie, melkvee- en rundveehouderij. In het zuivellaboratorium in Zutphen worden jaarlijks 15 miljoen rauwe melkmonsters geanalyseerd en 500.000 microbiologische en chemische analyses uitgevoerd op zuivelproducten, zoals kaas, melkpoeders, zuivel-ingrediënten en zuigelingenvoeding.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Mevrouw T. Staarman, directiesecretaresse | 088-7547000 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.