Nieuws

Qlip partner in Europees project Internet of Food & Farm 2020 (IoF2020)

Remote Dairy QualityRemoteDairyQuality

Qlip start een project met de titel "Remote Dairy Quality" binnen het EU-project Internet of Food & Farm 2020. Het doel is een QA-service  om de efficiency, duurzaamheid en winstgevendheid van zuivelondernemingen zowel als de kwaliteit duurzaam te verbeteren. Met deze service worden Quality Assurance (QA) en Quality Control (QC) Managers ontzorgd op het gebied van kalibratie, controle en harmonisatie van veel gebruikte geavanceerde meetinstrumenten. Het doel is om de generatie van continu betrouwbare analyseresultaten te borgen. Betrokken stakeholders zijn zuivelproducenten en lokale laboratoria. Middels IoT wordt een netwerk van analyse instrumenten op afstand gemonitord op het gebied van kalibratiemanagement. Op basis van de monitoring worden bevestigingen en alerts verstuurd en wordt waardevolle informatie gegenereerd om dit proces te evalueren en te borgen. De ontwikkeling van trainingsmodules op het gebied van kalibratiemanagement voor QA/QC managers en procesoperators is een onderdeel van het project. Qlip heeft veel ervaring en expertise opgebouwd op het gebied van kalibratiemanagement van analyse instrumenten en productie van controle-, kalibratiemonsters en organisatie van rondzendonderzoeken.

IoF2020IOF2020 Logo def HR

Het Internet of Food & Farm 2020 (IoF2020) gaat grootschalige implementatie van Internet of Things (IoT) toepassingen in de Europese landbouw- en voedingssector onderzoeken en bevorderen.

Internet of Things is gebaseerd op het bouwen van slimme netwerken van apparaten die met elkaar in verbinding staan. Dit heeft de potentie om het domein van landbouw en voeding te transformeren, bijvoorbeeld met behulp van precision farming en in de processing van Agrofood producten.

IoF2020 bestaat uit meer dan 70 partners uit 16 Europese landen en wordt geleid door Wageningen UR. Het project is gebaseerd op 5 trials met 19 pilots, in de sectoren fruit, groente, zuivel, vlees en akkerbouw. In de pilots zal het niveau van bruikbaarheid van de technologieën worden vergroot, terwijl tegelijkertijd gebouwd wordt aan een maatschappelijk ecosysteem om hun acceptatie te verbeteren.

Qlip B.V., met vestigingen in Leusden en Zutphen, staat voor kwaliteitsborging in de zuivelketen (melkveehouderij, zuivelindustrie en –handel en retail). Qlip ondersteunt de agrofood sector - in het bijzonder de zuivelketen - ter versterking van vooraanstaande marktposities. Dit doet Qlip door een toonaangevende, innovatieve, betrouwbare en betrokken partner te zijn. De kernactiviteiten van Qlip zijn gericht op het gebied van voedselveiligheid, -kwaliteit, -beleving en verduurzaming.

Innovatie en ontwikkeling zijn van groot belang, daarin investeert Qlip jaarlijks zo’n 4% van zijn bedrijfsomzet. Dit niet alleen voor voedselveiligheid en –kwaliteit, maar ook meer en meer op het terrein van dierwelzijn en –gezondheid en verduurzaming van de zuivelketen.

Lees meer:

>> IOF2020

>> Internet of Things gets closer to your plate

>> EU maakt weg vrij voor The Internet of Food & Farm 2020

 1200px Flag of Europe IoF2020 has received funding from the European Union's Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement no. 731884 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleiders Arjan Bom of Erik Bos (088-7547000 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)