- Persbericht -

Met terugwerkeAnsynthService logo rgbde kracht per 1 juli 2019 is Ansynth Service B.V. overgenomen door MLZ Holding B.V.. Door deze overname is Ansynth Service B.V. een zusterorganisatie geworden van Qlip B.V. in Zutphen.

Het laboratorium van Ansynth Service B.V. is gevestigd in Breda. Ansynth is dé specialist op het gebied van aminozuuranalyses in zowel food, feed en pharma. De analyseresultaten van Ansynth geven producenten inzicht in de nutritionele waarde van eiwit in haar producten. Met de specifieke expertise en jarenlange ervaring worden klanten in binnen- en buitenland bediend. Het laboratorium van Ansynth Service B.V. is erkend door de Food and Drug Administration (FDA) van de Amerikaanse overheid.

Jan Bobbink directeur van MLZ Holding B.V. , Qlip B.V. en Ansynth Service B.V. over de recente overname: “De overname past binnen de groeistrategie van MLZ Holding B.V. en Qlip B.V. Door deze overname wordt het portfolio van analyses van Qlip B.V. sterk uitgebreid en kunnen we onze klanten op het gebied van zuigelingenvoeding, zuivelingrediënten, klinische voeding en farmaceutische toepassingen nog beter van dienst zijn. Hiermee versterken we ook onze unieke expertise op het gebied van laboratoriumanalyses in zuivelproducten. Tevens ontstaan er voor de totale organisatie synergievoordelen op het gebied van sales, marketing, inkoop, human resources en administratie.“

Qlip – kwaliteitsborging in zuivel

Qlip B.V., dochteronderneming van MLZ Holding B.V., ondersteunt de internationale zuivelketen, ter versterking van de kwaliteitsborging van vooraanstaande spelers in de zuivelsector door een toonaangevende, innovatieve, betrouwbare en betrokken partner te zijn. Haar kernactiviteiten zijn gericht op het gebied van voedselveiligheid, kwaliteit, samenstelling en verduurzaming in binnen- en buitenland. Qlip voert jaarlijks ruim 15.000 beoordelingen en audits uit voor de zuivelindustrie en melkveehouderij. In het zuivellaboratorium in Zutphen worden jaarlijks 14 miljoen rauwe melkmonsters geanalyseerd en ruim 600.000 microbiologische en chemische analyses uitgevoerd op zuivelproducten, zoals kaas, melkpoeders, zuivelingrediënten en zuigelingenvoeding.


Zutphen, 5 september 2019

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Arjan Bom, Marketing & Communicatie manager | 088-7547000 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Qlip heeft de gradatie "Excellent" met 5 sterren ontvangen van de (BRC) voor haar BRC-certificering in de productcategorie Zuivel.

Lees meer...

Wat gebeurt er met een melkmonster zodra de RMO-wagen het erf verlaat? We vragen het aan Louw Beerstra, manager routine laboratorium van Qlip in Zutphen. Hier worden jaarlijks twee miljoen tankmelkmonsters gecontroleerd.

>> Lees het artikel zoals gepubliceerd in het magazine van Vreugdenhil Dairy Foods

Qlip heeft de gradatie "Excellent" met 5 sterren ontvangen van de (BRC) voor haar BRC-certificering in de productcategorie Zuivel.

Lees meer...

zuivelschap banner web2

Analyse van voedingswaarden, de zogenaamde 'Big 8' stelt producenten van zuivelproducten in staat om aan de gestelde kwaliteits- en etiketteringseisen te voldoen. Qlip heeft de analyses beschikbaar, specifiek voor de productmatrix zuivel. Dit betreft onder andere de volgende parameters:

  • Totaal aan vetten
  • Verzadigd vet
  • Eiwit
  • Natrium (Zout)
  • Totaal aan suikers
  • Koolhydraten
  • Energie
  • Voedingsvezels

Analyse van voedingsstoffen is van belang voor de juiste voedingswaardevermelding op een verpakking. Daarnaast is het ook van belang voor een eventuele voedings- of gezondheidsclaim, zodat u zeker weet hoevéél er van de geclaimde voedingsstof in het product zit.

Betrouwbaar onderzoek van voedingsstoffen in zuivelproducten

Qlip staat voor betrouwbaar en gedegen onderzoek. Aan de hand van de analyseresultaten krijgt u goed inzicht in de samenstelling en voedingswaarde van het product. Op basis hiervan is vast te stellen of het product voldoet aan product specifieke eisen of dat aanpassingen nodig zijn.

Juiste voedingswaarde op etiket

Aan de hand van de verkregen analyseresultaten van voedingstoffen kunnen producten duidelijk en volledig geëtiketteerd worden conform de wettelijke voorschriften.

Vraagbaak voor etikettering

Naast de verplicht te vermelden voedingsstoffen worden vaak ook specifieke voedingsstoffen weergegeven op het etiket van zuivelproducten, bijvoorbeeld voor zuigelingenvoeding, sportvoeding of levensmiddelen met claims. Denk hierbij aan mineralen, vitaminen, specifieke vetzuren en eiwitten. Wij kunnen in veel gevallen deze specifieke voedingsstoffen analyseren. Wij gaan hierover graag in gesprek.

Het samenstellen van een etiket is aan vele regels gebonden, denk aan de benaming, lijst van ingrediënten, allergenenetikettering, lettergrootte etc.. Wij hebben de expertise in huis voor het samenstellen of controleren van de etiketten van producten.

Meer informatie of vragen over voedingswaarde, 'Big 8' en/of etikettering? Neemt u dan contact op met onze experts via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via +31 (0)88 7547199.