1809 MoU Yili QlipOp 12 september 2018 hebben Yili en Qlip de voorgenomen samenwerking bevestigd middels de ondertekening van een ‘Memorandum of Understanding’. De ondertekening vond plaats door de heer Zhang Jianqiu (Executive President of Yili Group) en de heer Jan Bobbink (CEO Qlip) tijdens de officiële opening van Yili Innovation Center in Europe Wageningen.

Voor Yili maakt de nauwe samenwerking met Qlip deel uit van de ‘Connect to Innovate’ -strategie om meer aansluiting te realiseren met kennis- en businesspartners in de internationale zuivelketen en innovatie te stimuleren. De samenwerking sluit aan bij Qlip’s groeistrategie en richt zich op het gebied van kwaliteitsborging en –verbetering van de melkveebedrijven en transport van Yili en voedselveiligheid van Yili’s zuivelproducten in China. Doel is om middels een integrale ketenbenadering van water, voer, diergezondheid, medicijngebruik, melkwinning , -opslag de melkkwaliteit verder te verbeteren. De combinatie van de Chinese en Nederlandse kwaliteitsstandaarden leidt tot de hoogst mogelijke zuivel kwaliteitsstandaard in China.

Yili

Yili Industrial Group Co. is opgericht in 1956 en heeft haar hoofdkantoor in Hohhot, de hoofdstad van de provincie Inner Mongolie. Yili is China’s grootste en snelst groeiende zuivelonderneming en staat op plaats 9 in de Global Dairy Top 20. Ze is de exclusieve hoofdsponsor van de Olympische Winterspelen in Beijing in 2022. Yili’s strategische focus ligt op verdere internationalisatie en innovatie. Het Yili Innovation Center Europe maakt onderdeel uit van het grootste zuivelbedrijf van Azië en is het eerste buitenlandse innovatiecentrum. Het doel is om de samenwerkingen op het gebied van innovatie met Europese bedrijven , universiteiten en onderzoeksinstituten op meerdere manieren uit te breiden.

 

1807 Qlip JB QCM In het kader van de ontwikkeling van de industrieterreinen in Zutphen is het bidbook "Zutphen biedt kansen" uitgebracht. Hierin komen ook Zutphense ondernemers aan het woord, waaronder ook Jan Bobbink, directeur Qlip. 

"Qlip analyseert op grote schaal zuivelproducten. We zijn de laatste vijf jaar met veertig procent gegroeid en verhuizen binnenkort ook onze locatie in de Randstad naar Zutphen. Deze stad biedt ons de ruimte en een heel modern bedrijventerrein. Voordeel is dat je in deze regio nog makkelijk goede medewerkers kunt aantrekken, van lager tot universitair niveau. Zij vinden in het historische Zutphen en de prachtige omgeving alles om hun leven optimaal in te richten."

>> Lees meer of >> bekijk de video.

Donderdag 24 mei bracht de Chinese ambassadeur, de heer Wu Ken, een bezoek aan Zutphen. Hij was hier op uitnodiging van de bedrijven Qlip en FrieslandCampina. Burgemeester Annemieke Vermeulen ontving hem in het oude stadhuis, waar hij in gesprek ging met Zutphense ondernemers. De ambassadeur wilde inzicht krijgen in de lokale economie, kennis maken met ondernemers en een beeld krijgen van hoe de lokale overheid omgaat met ondernemers. 

Qlip en FrieslandCampina zijn beide actief binnen de zuivelindustrie op de Chinese markt. De ambassadeur combineerde dit bezoek met een kennismaking met de lokale overheid en haar bedrijfsleven. Hij ging in gesprek met verschillende Zutphense ondernemers. Vier van hen hebben een relatie met China.

 

 De Chinese ambassadeur, de Chinese delegatie, burgemeester Annemieke Vermeulen, ondernemers en enkele medewerkers gemeente

Terlet, dat verpakkingsmachines maakt voor de voedselindustrie, voert uit naar China. Solidus Solutions levert verpakkingen en producten aan China (zoals de fruitmasters doos). Het net gestarte bedrijf Playnetic maakt energieneutrale en interactieve speeltoestellen en de ondernemers van Divine Lounge ontwikkelen, produceren en verkopen tuinmeubilair. Ook beide laatstgenoemde bedrijven hebben de weg naar China gevonden.

Ook ondernemer Geert-Jan Damhuis van Figaro Hairdesign heeft een sterke connectie met China. Hij is hairdesigner en werkt samen met de grote Chinese modeontwerper Sheguang Hu. Samen reizen ze de wereld over.

De ambassadeur ging ook in gesprek met Anita Hermsen van De Fiere Wijnakker. Mark Schuitemaker, manager van Zutphen Promotie, vertelde over de internationale samenwerking binnen het Hanzestedenverbond.

In het oude stadhuis stond de Chinese ambassadeur stil bij zijn eerste bezoek aan Zutphen en zijn eerste ontmoeting met een vrouwelijke burgemeester. Hij is onder de indruk van de snelheid waarmee de aanwezige ondernemers werken en schakelen. Tot slot sprak hij zijn vertrouwen uit in de samenwerking tussen China en Zutphen en haar ondernemers. De ambassadeur juicht het ontwikkelen van stedenbanden tussen Zutphen en China toe als basis voor een verdere en intensievere samenwerking.

Burgemeester Annemieke Vermeulen: "Het was een eer om de Chinese ambassadeur te mogen ontvangen in Zutphen. Dit bezoek biedt kansen en het kan deuren openen. De Chinese ambassadeur heeft een goed beeld gekregen van onze prachtige bedrijven. Ik ben trots op de Zutphense ondernemers. Zij hebben zichzelf en Zutphen goed op de kaart weten te zetten. Qlip en FrieslandCampina wil ik bedanken voor het totstandbrengen van deze ontmoeting."

Bron: Gemeente Zutphen

- Persbericht -

Qlip is toegelaten als laboratorium voor de uitvoering van onderzoek in het kader van de bestrijding van IBR en BVD bij melkvee via tankmelkonderzoek. Het zuivellaboratorium heeft succesvol aangetoond te voldoen aan de toetsingscriteria van ZuivelNL en komt daarmee op de witte lijst van toegelaten laboratoria.

Melkveebedrijven dienen, afhankelijk van hun zuivelonderneming, sinds 1 april jl. deel te nemen aan een bestrijdingsprogramma (routes) voor IBR en BVD. Zuivelondernemingen hebben dat in hun leveringsvoorwaarden en/of kwaliteitsborgingsprogramma’s opgenomen.

Er zijn voor de melkveehouder verschillende routes naar een IBR en BVD-vrij bedrijf. Het BVD en IBR onderzoek in tankmelk van Qlip past in meerdere van deze routes. Na aanvraag kunnen de benodigde onderzoeken van de tankmelkroutes nu automatisch periodiek op een efficiënte wijze door Qlip uitgevoerd worden in het monster van de melkleverantie aan de zuivelonderneming.

Bestrijding IBR & BVD

Diergezondheid en –welzijn staan hoog op de agenda van de Nederlandse rundveesector. De virussen IBR en BVD berokkenen de Nederlandse veehouderij jaarlijks tientallen miljoenen euro’s schade. Door deze aandoeningen verder terug te dringen verbetert de diergezondheid en het -welzijn en zal het gebruik van antibiotica verder dalen. De verantwoordelijkheid voor het gecombineerd bestrijden van IBR en BVD ligt zowel bij de individuele veehouder als bij de gehele rundveesector. Het initiatief voor het gecombineerd bestrijden van IBR en BVD ligt bij LTO, NZO, ZuivelNL en SBK.

Meer informatie over de bestrijding van IBR en BVD? Zie:

www.ibrbvd.nl

www.zuivelnl.org/bestrijding-ibr-bvd-algemeen

www.zuivelnl.org/bestrijding-ibr-bvd-toelating-laboratoria

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Arjan Bom, Marketing en Communicatie manager | 088-7547000 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BW 2sterDe werknemers van Qlip zijn positief over het werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots en het benutten van talent binnen de eigen organisatie. Qlip scoort hoger dan de benchmark en heeft hiervoor een 2 sterren werkgeverskeurmerk ontvangen. 

Dit mooie resultaat is gebaseerd op het medewerkerstevredenheidsonderzoek dat door Effectory in het najaar van 2017 is uitgevoerd bij alle medewerkers van Qlip. Het Beste Werkgevers Keurmerk is een eerlijk en gratis keurmerk dat alleen te behalen is, door wat de eigen medewerkers over de eigen organisatie zeggen als werkgever. 

Geconcludeerd kan worden dat de medewerkers in het algemeen tevreden zijn en het naar hun zin hebben en betrokken zijn bij de organisatie. De medewerkers staan achter de doelstellingen van de organisatie, zijn bevlogen en betrokken en erg blij met de waardering van de werkgever. Ruim driekwart van de medewerkers heeft deelgenomen aan het onderzoek. 

Qlip is met twee sterren opgenomen in de lijst met bedrijven met het Beste Werkgevers Keurmerk in de sectie zakelijke dienstverlening. Organisaties met het Beste Werkgevers Keurmerk vallen meer op bij potentiële medewerkers en ontvangen meer sollicitaties. De betrokkenheid en productiviteit is hoger en er is meer ruimte voor ideeën en suggesties om te innoveren. 

Werken bij Qlip? >> Bekijk de actuele vacatures 

Over het Beste Werkgevers keurmerk

Beste Werkgevers is 15 jaar geleden gelanceerd en inmiddels uitgegroeid tot Nederlands grootste, onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap. Organisaties met een Beste Werkgevers keurmerk worden door hun medewerkers hoger beoordeeld dan hun branchegenoten op goed werkgeverschap. Het keurmerk is gratis en niet te koop, organisaties kunnen het alleen verdienen door een goede beoordeling van hun eigen medewerkers. Dit maakt dat het keurmerk voor sollicitanten het bewijs is dat ze bij een goede werkgever terecht komen.