1807 Qlip JB QCM In het kader van de ontwikkeling van de industrieterreinen in Zutphen is het bidbook "Zutphen biedt kansen" uitgebracht. Hierin komen ook Zutphense ondernemers aan het woord, waaronder ook Jan Bobbink, directeur Qlip. 

"Qlip analyseert op grote schaal zuivelproducten. We zijn de laatste vijf jaar met veertig procent gegroeid en verhuizen binnenkort ook onze locatie in de Randstad naar Zutphen. Deze stad biedt ons de ruimte en een heel modern bedrijventerrein. Voordeel is dat je in deze regio nog makkelijk goede medewerkers kunt aantrekken, van lager tot universitair niveau. Zij vinden in het historische Zutphen en de prachtige omgeving alles om hun leven optimaal in te richten."

>> Lees meer of >> bekijk de video.

- Persbericht -

Qlip is toegelaten als laboratorium voor de uitvoering van onderzoek in het kader van de bestrijding van IBR en BVD bij melkvee via tankmelkonderzoek. Het zuivellaboratorium heeft succesvol aangetoond te voldoen aan de toetsingscriteria van ZuivelNL en komt daarmee op de witte lijst van toegelaten laboratoria.

Melkveebedrijven dienen, afhankelijk van hun zuivelonderneming, sinds 1 april jl. deel te nemen aan een bestrijdingsprogramma (routes) voor IBR en BVD. Zuivelondernemingen hebben dat in hun leveringsvoorwaarden en/of kwaliteitsborgingsprogramma’s opgenomen.

Er zijn voor de melkveehouder verschillende routes naar een IBR en BVD-vrij bedrijf. Het BVD en IBR onderzoek in tankmelk van Qlip past in meerdere van deze routes. Na aanvraag kunnen de benodigde onderzoeken van de tankmelkroutes nu automatisch periodiek op een efficiënte wijze door Qlip uitgevoerd worden in het monster van de melkleverantie aan de zuivelonderneming.

Bestrijding IBR & BVD

Diergezondheid en –welzijn staan hoog op de agenda van de Nederlandse rundveesector. De virussen IBR en BVD berokkenen de Nederlandse veehouderij jaarlijks tientallen miljoenen euro’s schade. Door deze aandoeningen verder terug te dringen verbetert de diergezondheid en het -welzijn en zal het gebruik van antibiotica verder dalen. De verantwoordelijkheid voor het gecombineerd bestrijden van IBR en BVD ligt zowel bij de individuele veehouder als bij de gehele rundveesector. Het initiatief voor het gecombineerd bestrijden van IBR en BVD ligt bij LTO, NZO, ZuivelNL en SBK.

Meer informatie over de bestrijding van IBR en BVD? Zie:

www.ibrbvd.nl

www.zuivelnl.org/bestrijding-ibr-bvd-algemeen

www.zuivelnl.org/bestrijding-ibr-bvd-toelating-laboratoria

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Arjan Bom, Marketing en Communicatie manager | 088-7547000 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BW 2sterDe werknemers van Qlip zijn positief over het werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots en het benutten van talent binnen de eigen organisatie. Qlip scoort hoger dan de benchmark en heeft hiervoor een 2 sterren werkgeverskeurmerk ontvangen. 

Dit mooie resultaat is gebaseerd op het medewerkerstevredenheidsonderzoek dat door Effectory in het najaar van 2017 is uitgevoerd bij alle medewerkers van Qlip. Het Beste Werkgevers Keurmerk is een eerlijk en gratis keurmerk dat alleen te behalen is, door wat de eigen medewerkers over de eigen organisatie zeggen als werkgever. 

Geconcludeerd kan worden dat de medewerkers in het algemeen tevreden zijn en het naar hun zin hebben en betrokken zijn bij de organisatie. De medewerkers staan achter de doelstellingen van de organisatie, zijn bevlogen en betrokken en erg blij met de waardering van de werkgever. Ruim driekwart van de medewerkers heeft deelgenomen aan het onderzoek. 

Qlip is met twee sterren opgenomen in de lijst met bedrijven met het Beste Werkgevers Keurmerk in de sectie zakelijke dienstverlening. Organisaties met het Beste Werkgevers Keurmerk vallen meer op bij potentiële medewerkers en ontvangen meer sollicitaties. De betrokkenheid en productiviteit is hoger en er is meer ruimte voor ideeën en suggesties om te innoveren. 

Werken bij Qlip? >> Bekijk de actuele vacatures 

Over het Beste Werkgevers keurmerk

Beste Werkgevers is 15 jaar geleden gelanceerd en inmiddels uitgegroeid tot Nederlands grootste, onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap. Organisaties met een Beste Werkgevers keurmerk worden door hun medewerkers hoger beoordeeld dan hun branchegenoten op goed werkgeverschap. Het keurmerk is gratis en niet te koop, organisaties kunnen het alleen verdienen door een goede beoordeling van hun eigen medewerkers. Dit maakt dat het keurmerk voor sollicitanten het bewijs is dat ze bij een goede werkgever terecht komen.

Donderdag 24 mei bracht de Chinese ambassadeur, de heer Wu Ken, een bezoek aan Zutphen. Hij was hier op uitnodiging van de bedrijven Qlip en FrieslandCampina. Burgemeester Annemieke Vermeulen ontving hem in het oude stadhuis, waar hij in gesprek ging met Zutphense ondernemers. De ambassadeur wilde inzicht krijgen in de lokale economie, kennis maken met ondernemers en een beeld krijgen van hoe de lokale overheid omgaat met ondernemers. 

Qlip en FrieslandCampina zijn beide actief binnen de zuivelindustrie op de Chinese markt. De ambassadeur combineerde dit bezoek met een kennismaking met de lokale overheid en haar bedrijfsleven. Hij ging in gesprek met verschillende Zutphense ondernemers. Vier van hen hebben een relatie met China.

 

 De Chinese ambassadeur, de Chinese delegatie, burgemeester Annemieke Vermeulen, ondernemers en enkele medewerkers gemeente

Terlet, dat verpakkingsmachines maakt voor de voedselindustrie, voert uit naar China. Solidus Solutions levert verpakkingen en producten aan China (zoals de fruitmasters doos). Het net gestarte bedrijf Playnetic maakt energieneutrale en interactieve speeltoestellen en de ondernemers van Divine Lounge ontwikkelen, produceren en verkopen tuinmeubilair. Ook beide laatstgenoemde bedrijven hebben de weg naar China gevonden.

Ook ondernemer Geert-Jan Damhuis van Figaro Hairdesign heeft een sterke connectie met China. Hij is hairdesigner en werkt samen met de grote Chinese modeontwerper Sheguang Hu. Samen reizen ze de wereld over.

De ambassadeur ging ook in gesprek met Anita Hermsen van De Fiere Wijnakker. Mark Schuitemaker, manager van Zutphen Promotie, vertelde over de internationale samenwerking binnen het Hanzestedenverbond.

In het oude stadhuis stond de Chinese ambassadeur stil bij zijn eerste bezoek aan Zutphen en zijn eerste ontmoeting met een vrouwelijke burgemeester. Hij is onder de indruk van de snelheid waarmee de aanwezige ondernemers werken en schakelen. Tot slot sprak hij zijn vertrouwen uit in de samenwerking tussen China en Zutphen en haar ondernemers. De ambassadeur juicht het ontwikkelen van stedenbanden tussen Zutphen en China toe als basis voor een verdere en intensievere samenwerking.

Burgemeester Annemieke Vermeulen: "Het was een eer om de Chinese ambassadeur te mogen ontvangen in Zutphen. Dit bezoek biedt kansen en het kan deuren openen. De Chinese ambassadeur heeft een goed beeld gekregen van onze prachtige bedrijven. Ik ben trots op de Zutphense ondernemers. Zij hebben zichzelf en Zutphen goed op de kaart weten te zetten. Qlip en FrieslandCampina wil ik bedanken voor het totstandbrengen van deze ontmoeting."

Bron: Gemeente Zutphen

Unaniem verkozen tot winnaar

Qlip B.V. uit Zutphen is tijdens de feestelijke finaleavond in Almen op 27 maart unaniem uitgeroepen tot de winnaar van de Sterkste Schakel Award 2018. De Sterkste Schakel is de regionale verkiezing voor ondernemingen die uitblinken op het gebied van service en klantgerichtheid. De Sterkste Schakel verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door het zakenmagazine Driesteden BUSINESS en is bedoeld voor ondernemingen in de regio Stedendriehoek (Apeldoorn – Deventer –Zutphen) Noord-Veluwe en Noord-Achterhoek. De verkiezing werd dit jaar alweer voor de vierde keer gehouden en heeft inmiddels de nodige waardering van een grote groep MKB-ondernemers ondervonden.

Qlip heeft de verkiezing gewonnen van de beste regionale ondernemingen die uitblinken op het gebied van service en klantgerichtheid. Uit 126 voorgedragen ondernemingen en uiteindelijk 20 genomineerde bedrijven koos de jury unaniem Qlip als overall winnaar, nadat eerder op de avond Qlip al als sectorwinnaar van de categorie Dienstverlening uit de bus kwam. De deskundige jury, was samengesteld uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de winnaars van voorgaande verkiezingen.

Jan Bobbink, directeur Qlip, “We zijn bijzonder verguld met deze prestigieuze regionale award. Het is een teken van erkenning, zeker in een tijd waarin het in stand houden en uitbouwen van zakelijke relaties veel meer tijd en energie vergt dan voorheen. Deze award is een enorme waardering vanuit het regionale bedrijfsleven voor ons werk en stimulans om te blijven ontwikkelen en vernieuwen. Dagelijks zetten onze gedreven medewerkers zich in om de kwaliteit van de zuivelketen en -producten te borgen. Kwaliteit, expertise, ervaring, discipline en passie zijn de sleutelwoorden om dit dagelijks voor onze gewaardeerde klanten in binnen- en buitenland waar te maken.”

Kwaliteitsborging in de zuivelketen

Qlip B.V. ondersteunt de agrofood sector, in het bijzonder de internationale zuivelketen, ter versterking van vooraanstaande marktposities door een toonaangevende, innovatieve, betrouwbare en betrokken partner te zijn. Haar kernactiviteiten zijn gericht op het gebied van voedselveiligheid, kwaliteit, samenstelling en verduurzaming. Qlip voert jaarlijks ruim 13.000 beoordelingen en audits uit voor de zuivelindustrie, melkvee- en rundveehouderij. In het zuivellaboratorium in Zutphen worden jaarlijks 15 miljoen rauwe melkmonsters geanalyseerd en 500.000 microbiologische en chemische analyses uitgevoerd op zuivelproducten, zoals kaas, melkpoeders, zuivel-ingrediënten en zuigelingenvoeding.