Het zuivellaboratorium van Qlip verzorgt voor haar klanten de benodigde analyses in zuigelingenvoeding. Er zijn verschillende analysepakketten beschikbaar op het gebied van voedselveiligheid, kwaliteit enZuigelingenvoeding samenstelling zoals:

 • Residuen en contaminanten onderzoek voor o.a. pesticiden, dioxinen, (ndl-)PCB’s, MOSH/MOAH, zware metalen en aflatoxine.
 • Samenstellingsonderzoek op macronutriënten (o.a. vet, eiwit) en premixmarkers zoals mineralen & vitamines.
 • Full labelclaim onderzoek op macronutriënten, vetzuursamenstelling, mineralen & vitamines en sporenelementen.
 • Aminozuren onderzoek
 • Onderzoek op pathogenen specifiek voor zuigelingenvoeding (cronobacter, listeria, salmonella etc.).
 • Antibiotica screeningsonderzoek .
 • Omgevingsonderzoek en monstername ten behoeve van hygiëne en voedselveiligheid in de productieomgeving.

Betrouwbaar onderzoek in Zuigelingenvoeding door Accreditatie

Middels onze expertise en ervaring zijn we in staat om analysepakketten op maat in te regelen en zodoende te voldoen aan de gestelde wet en regelgeving (EU 2016/127). Het laboratorium is volledig gespecialiseerd in analyses van zuivelproducten, gehanteerde methodes zijn gebaseerd op ISO standaarden en normen en is ISO17025 geaccrediteerd. Bij de uitvoering ligt onze focus op hoogwaardige analysemethodes, betrouwbare analyseresultaten en snelle doorlooptijden.

Digitalisering van het gehele proces

Samen met u kijken we graag naar de mogelijkheden om uw analyseresultaten vanuit ons LIMS-systeem direct naar uw ERP-systeem door te zetten. Hierdoor heeft u meteen alle gegevens inzichtelijk en kunt eventuele afwijkingen direct signaleren. De resultaten zijn dan voor u ook direct beschikbaar voor verdere verwerking in uw analysecertificaat (CoA).

Interesse? We gaan graag met u in gesprek hoe wij u op maat kunnen helpen op het gebied van analyses in zuigelingenvoeding. Neem contact op met onze experts via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via +31 (0)88 7547199.

Met ingang van 1 juni hervat Qlip de reguliere bedrijfsbeoordelingen en tussentijdse beoordelingen. Vanwege het Corona-virus waren deze beoordelingen sinds maart opgeschort. Nu de overheid de Corona-maatregelen stap voor stap versoepelt vinden de zuivelondernemingen, Qlip en toezichthouder COKZ het verantwoord om deze bedrijfsbeoordelingen te hervatten. Reguliere en tussentijdse bedrijfsbeoordelingen zijn van belang voor het behoud van de afzet van onze producten.

Uiteraard nemen de beoordelaars daarbij voorzorgsmaatregelen in acht om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan. De veiligheid van melkveehouders en medewerkers, de voedselveiligheid en de continuïteit van de melkverwerking blijven voorop staan.

Afgelopen weken zijn de risico- en herstelbeoordelingen op melkveebedrijven wel gewoon doorgaan, in het belang van de voedselveiligheid en het maatschappelijk en economisch verkeer. Daarbij bleek het goed mogelijk om melkveebedrijven fysiek te beoordelen binnen de richtlijnen van het RIVM. Om weer te kunnen beginnen met de reguliere en de tussentijdse bedrijfsbeoordelingen worden aanvullende voorzorgsmaatregelen genomen. Zuivelondernemingen, Qlip en het COKZ zijn er van overtuigd dat we op een verantwoorde wijze kunnen blijven borgen dat de melk voldoet aan de wettelijke voedselveiligheidseisen, ook in de nieuwe 1,5 meter samenleving.

Foto ISAE 3402 verklaring met logoErg trots zijn we op de ISAE 3402 verklaring die Qlip heeft mogen ontvangen voor de melkgeldadministratie in Z-net. Tientallen zuivelbedrijven en duizenden melkveehouders in Nederland en België maken gebruik van Z-net voor de onderlinge communicatie aangaande melkleveranties, -kwaliteit en melkgeld. De ISAE 3402 verklaring is een waarborg dat processen die uitbesteed zijn, aantoonbaar ‘in control’ zijn. Dit betekent dat processen goed worden uitgevoerd, informatiebeveiliging toereikend is ingericht en dat er voldoende maatregelen worden genomen om mogelijk fraude te voorkomen. Middels deze verklaring kunnen zuivelondernemingen aantonen aan de accountant dat Z-net betrouwbaar is, goed werkt, processen beheersbaar zijn en procedures goed geborgd zijn.

Op het moment dat de melk wordt opgehaald bij een melkveehouder, wordt er tevens een melkmonster genomen. Dit monster wordt onderzocht op het laboratorium. Een melkveehouder wil natuurlijk zo snel mogelijk het resultaat zien van de hoeveelheid melk en de kwaliteit en samenstelling van de melk. Al deze informatie is al jaren te vinden op het digitale platform Z-net. Ook de mobiele applicatie van dit platform (Z-mob) wordt al door vele zuivelondernemingen en melkveehouders gebruikt. Het Milk Compentence Center (MCC), dat sinds 2017 onderdeel uitmaakt van Qlip B.V., heeft met behulp van input van gebruikers hard gewerkt aan een nieuwe versie van de Z-net app. De vernieuwde app bevat meer functionaliteiten, verbeterde onderdelen en het gebruik van de app is vriendelijker. Verder valt de nieuwe app volledig in het beheer van het MCC en zal ook volledig worden ondersteund door de MCC helpdesk.

Nieuwe functionaliteiten:

 • Een overzicht van uw bedrijfsstatussen, o.a. dierziekten en kalfOK etc.QLIP ZNET blue
 • Duidelijke meldingen op basis van melkkwaliteit
 • Grafische weergave van uw melkleveranties & -kwaliteit
 • Verbeterde digitale weidegangkalender
 • Eenvoudig inloggen met een zelfgekozen pincode
 • Logo en kleurstelling in stijl van de zuivelonderneming

Installatie en gebruik

De app is vanaf nu te downloaden in de Play Store en in de App Store. Bij de gebruikers die de oude Z-mob app reeds geïnstalleerd hebben op hun telefoon en het automatisch updaten van apps aan hebben staan, zal de app automatisch geüpdatet worden naar de vernieuwde versie. Gebruikers die het automatisch updaten niet hebben ingesteld, kunnen de app bijwerken in de Play Store of App Store. De eerste keer dat de nieuwe app gebruikt wordt, moet opnieuw ingelogd worden met het Z-net gebruikersnaam en wachtwoord. Mocht het uw wachtwoord vergeten zijn, dan kunt u hier uw wachtwoord opvragen.

Om een goed beeld te krijgen van hoe de nieuwe app eruit ziet en werkt, is een demo video en handleiding beschikbaar. Mocht u desondanks vragen hebben over het gebruik van de vernieuwde app of de Z-net app in het algemeen, neem dan gerust contact op met het Milk Competence Center.

Alle communicatie omtrent de lancering van de nieuwe Z-net app is hieronder te vinden:

Vooraankondiging Z-net App

Aanvullende informatie Z-net App

Demo video

Handleiding

- Persbericht -

Met terugwerkeAnsynthService logo rgbnde kracht per 1 juli 2019 is Ansynth Service B.V. overgenomen door MLZ Holding B.V.. Door deze overname is Ansynth Service B.V. een zusterorganisatie geworden van Qlip B.V. in Zutphen.

Het laboratorium van Ansynth Service B.V. is gevestigd in Breda. Ansynth is dé specialist op het gebied van aminozuuranalyses in zowel food, feed en pharma. De analyseresultaten van Ansynth geven producenten inzicht in de nutritionele waarde van eiwit in haar producten. Met de specifieke expertise en jarenlange ervaring worden klanten in binnen- en buitenland bediend. Het laboratorium van Ansynth Service B.V. is erkend door de Food and Drug Administration (FDA) van de Amerikaanse overheid.

Jan Bobbink directeur van MLZ Holding B.V. , Qlip B.V. en Ansynth Service B.V. over de recente overname: “De overname past binnen de groeistrategie van MLZ Holding B.V. en Qlip B.V. Door deze overname wordt het portfolio van analyses van Qlip B.V. sterk uitgebreid en kunnen we onze klanten op het gebied van zuigelingenvoeding, zuivelingrediënten, klinische voeding en farmaceutische toepassingen nog beter van dienst zijn. Hiermee versterken we ook onze unieke expertise op het gebied van laboratoriumanalyses in zuivelproducten. Tevens ontstaan er voor de totale organisatie synergievoordelen op het gebied van sales, marketing, inkoop, human resources en administratie.“

Qlip – kwaliteitsborging in zuivel

Qlip B.V., dochteronderneming van MLZ Holding B.V., ondersteunt de internationale zuivelketen, ter versterking van de kwaliteitsborging van vooraanstaande spelers in de zuivelsector door een toonaangevende, innovatieve, betrouwbare en betrokken partner te zijn. Haar kernactiviteiten zijn gericht op het gebied van voedselveiligheid, kwaliteit, samenstelling en verduurzaming in binnen- en buitenland. Qlip voert jaarlijks ruim 15.000 beoordelingen en audits uit voor de zuivelindustrie en melkveehouderij. In het zuivellaboratorium in Zutphen worden jaarlijks 14 miljoen rauwe melkmonsters geanalyseerd en ruim 600.000 microbiologische en chemische analyses uitgevoerd op zuivelproducten, zoals kaas, melkpoeders, zuivelingrediënten en zuigelingenvoeding.


Zutphen, 5 september 2019

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Arjan Bom, Marketing & Communicatie manager | 088-7547000 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.