15 januari 2020

Analyse van voedingswaarden, de zogenaamde ‘Big 8’ stelt producenten van zuivelproducten in staat om aan de gestelde kwaliteits- en etiketteringseisen te voldoen. Qlip kan deze analyses voor u verzorgen. Dit betreft onder andere de volgende parameters:

Analyse van voedingswaarden, de zogenaamde ‘Big 8’ stelt producenten van zuivelproducten in staat om aan de gestelde kwaliteits- en etiketteringseisen te voldoen. Qlip kan deze analyses voor u verzorgen. Dit betreft onder andere de volgende parameters:

  • Energetische waarde
  • Vetten
  • Vetzuursamenstelling (verzadigde vetten, enkelvoudig verzadigde vetzuren en meervoudig onverzadigde vetzuren)
  • Koolhydraten
  • Suikers
  • Voedingsvezel
  • Eiwit
  • Zout (Natrium)
  • Vitamines en mineralen (indien van toepassing)

Analyse van voedingsstoffen is van belang voor de juiste voedingswaardevermelding op een verpakking. Daarnaast is het ook van belang voor een eventuele voedings- of gezondheidsclaim, zodat u zeker weet hoevéél er van de geclaimde voedingsstof in het product zit.

Ook in de ontwikkelingsfase van nieuwe zuivelproducten of zuivelvervangers kunnen wij u helpen met onder andere het onderzoek naar de samenstelling van de producten.

Betrouwbaar onderzoek van voedingsstoffen in zuivelproducten

Qlip staat voor betrouwbaar en gedegen onderzoek. Aan de hand van de analyseresultaten krijgt u goed inzicht in de samenstelling en voedingswaarde van het product. Op basis hiervan is vast te stellen of het product voldoet aan product specifieke eisen of dat aanpassingen nodig zijn.

Juiste voedingswaarde op etiket

Aan de hand van de verkregen analyseresultaten van voedingstoffen kunnen producten duidelijk en volledig geëtiketteerd worden conform de wettelijke voorschriften.

Vraagbaak voor etikettering

Naast de verplicht te vermelden voedingsstoffen worden vaak ook specifieke voedingsstoffen weergegeven op het etiket van zuivelproducten, bijvoorbeeld voor zuigelingenvoeding, sportvoeding of levensmiddelen met claims. Denk hierbij aan mineralen, vitaminen, specifieke vetzuren en eiwitten. Wij kunnen in veel gevallen deze specifieke voedingsstoffen analyseren. Wij gaan hierover graag in gesprek.

Het samenstellen van een etiket is aan vele regels gebonden, denk aan de benaming, lijst van ingrediënten, allergenenetikettering, lettergrootte etc.. Wij hebben de expertise in huis voor het samenstellen of controleren van de etiketten van producten.

Meer informatie of vragen over voedingswaarde, ‘Big 8’ en/of etikettering? Neemt u dan contact op met onze experts via sales@qlip.nl of via +31 (0)88 7547199.