Borging weidezuivel

weidemelkKoeien in de wei en Nederland horen bij elkaar. Dat vinden melkveehouders maar ook consumenten in binnen- en buitenland. Om ervoor te zorgen dat de weidezuivel die geproduceerd wordt geborgd is, heeft Stichting Weidegang een borgingssysteem opgezet. Qlip heeft zich als eerste onafhankelijke certificerende instelling gekwalificeerd om audits uit te voeren om te borgen dat de zuivelbedrijven aan de criteria van de Stichting Weidegang voldoen.

De eisen voor producten met het weidemelklogo houden in dat koeien van het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de Nederlandse wei lopen en de melk hiervan apart wordt opgehaald en verwerkt wordt. Zuivelproducten die aan deze eis voldoen mogen van het weidemelklogo worden voorzien.weidemelk

Om het Weidemelklogo te kunnen gebruiken moet een licentieovereenkomst met Stichting Weidegang worden afgesloten. Voorwaarde voor deze licentie is dat het betrokken zuivelbedrijf in het bezit is van een Certificaat Weidegang. In het geval van retailers betekent dit dat hun toeleverancier het certificaat dient te bezitten. 

Juridische documentatie, inclusief overeenkomsten voor het gebruik van het weidemelklogo vindt u bij de Stichting Weidegang.

Ook in opdracht van supermarkten borgen wij het proces rondom weidemelk.

 

Wilt u meer informatie over weidezuivel? Neemt u dan contact op via 088-7547199 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  .